Следвайте Гласове в ТелеграмПентагонът купува горива, произведени от руски нефт, от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПентагонът купува горива, произведени от руски нефт, от
Коментари Харесай

Washington Post: Пентагонът купува горива, произведени от руски нефт

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Пентагонът купува горива, създадени от съветски петрол, от гръцката рафинерия Motor Oil Hellas, която се доставя от турски нефтохранилища. Дълга верига медиатори разрешава да се скрие " съветската " диря и горивата да се продават макар глобите, разкрива Washington Post в своя обява.

Разследването показава как Motor Oil Hellas купува нефтопродукти на брега на Егейско море в Гърция, откакто собствеността върху тях е променяна няколко пъти - посредством дълга поредност медиатори с присъединяване на ОАЕ и Турция. Това разрешавало да бъде прикрита " съветската диря ".

Пентагонът е подписал и нови контракти на стойност съвсем 1 милиард $ с гръцката рафинерия, откогато възбраната на Съединени американски щати за съветски импорт влезе в действие през март предходната година, демонстрират федерални данни за контракти.

Освен това от февруари повече от 1 милион барела реактивно гориво от Motor Oil Hellas също са отишли ​​до държавни и корпоративни купувачи в Италия, Франция, Испания и Англия, съгласно записите за доставка.

Изданието описава в детайли схемата, по която Пентагонът се употребява от съветските нефтопродукти

От Пентагона декларирали за вестника, че отговорността за спазването на глобите пада върху самите снабдители.

От Washington Post не са съумели да дефинират точното количество съветски нефтопродукти, закупени от Пентагона. По данни на изданието, от момента на налагането на глобите върху съветския петрол, Пентагонът е подписал с гръцката рафинерия контракти на сума съвсем 1 милиард $.

На пръв взор снабдяването на гръцката рафинерия Motor Oil Hellas на Егейско море с мазут от корабния терминал Dortyol в Турция наподобява удостоверява изказванията на Белия дом и европейските водачи, че ембаргото върху съветския нефт работи по проект, лишавайки президента Владимир Путин от решаващи доходи за финансиране на военната му експанзия в Украйна. Фактът обаче, че тези колета съдържат материал с генезис от Русия, акцентира пропускливостта на глобите и неуспеха да бъдат нападателно наложени.

Количествата мазут, изпратени от Dortyol до Motor Oil Hellas, и индустриалната процедура за разбъркване на артикули от друг генезис, до момента в който се съхраняват, подсигуряват огромно количество артикул от Русия в сместа, съгласно специалисти от промишлеността с дълбоки знания за петролните потоци и правила за наказания, които са прегледали данните за доставка и търговия по искане на The Post.

„ Не виждам друго допустимо умозаключение също така, че съветското гориво отива в Motor Oil Hellas “, сподели Робърт Ауерс, моделиращ рафинерии и пазарен анализатор на рафинирани горива в изследователската компания RBN Energy, който изследва констатациите на Post.

Претоварният комплекс Шесхарис в Новоросийск, Русия - един от най-големите нефтени товарни комплекси за претоварване на петрол и петролни артикули в Южна Русия. Съоръжението е в употреба от 1964 година (Виталий Тимкив/Sputnik/AP)

Представител н Агенцията по отбранителна логистика на Пентагона, която се занимава със закупуването на горива за армията на Съединени американски щати, декларирал за изданието, че службата му не знае за никаква " съветска диря ". Според него отговорността е на доставчиците, в това число Motor Oil Hellas.

От Motor Oil Hellas отхвърлят да са купували съветски петрол и декларират, че целият им импорт е " сертифициран като неподлежащ на наказания ".

Украински медии напомнят, че Съединени американски щати, Англия, Канада и Япония вкараха цялостно ембарго на вноса на съветски петрол още при започване на съветското навлизане в Украйна. В края на май 2022 година към ембаргото се причисли и Европейски Съюз, като остави няколко изключения. От 3 декември 2022 г бе натрапен и таван на цената ра съветския петрол от 60 $ за барел.

Руски петрол не престават да купуват страни като Китай, Индия и Турция.

Инфо: washingtonpost.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР